Yazılım.
CevapSitesi.com Beta!
Çözüm Noktası
Facebook, Twitter, Google+ veya e-posta ile paylaşın.
| Sorular | Makaleler | Üyeler | Etiketler  | İletişim
Soru sormak ya da cevap vermek için;
giriş yapın veya üye olun.

Sosyal medya hesaplarınızla da giriş yapabilirsiniz.
0

Yeni başlayan biri olarak, hangi programlama dillerini öğrenmeliyim?

Ben bu işe uzun zamandır kafa koydum. Yeniyim. Bana başlamam için hangi kodlama dilini öneririsiniz. Ve ben öyle bir kodlama dili veya kodlama dilleri öğrenmek istiyorum ki sonunda bilgisayar ve android (telefon) üzerinde uygulamalar ve gelişmiş oyunlar yapmak istiyorum. Bunun için yardımınız gerek .

1 Cevap

0
Ve ben öyle bir kodlama dili veya kodlama dilleri öğrenmek istiyorum ki sonunda bilgisayar ve android (telefon) üzerinde uygulamalar ve gelişmiş oyunlar yapmak istiyorum.

Bu cümle güzel. Çoğu yeni başlayan hemen birşeyler yazmak istiyor, işe ortasından başlıyor. Sonuçta öğrenci projeleri gibi işler ortaya çıkıyor veya çıkamıyor. Yanlış yol, yöntem izliyorlar ve çok zaman kaybediyorlar.

Yaşınız kaç bilmiyorum ama eğer gençseniz (ki öyle anlaşılıyor) hiç acele etmeyin, işin temelini öğrenmek için makul bir öğrenme dönemi geçirin (3-5 ay da olabilir 1 yıl da olabililr) ve en iyi eğiticilerden yararlanın. Bunun için üniversitede ilgili bölümü okuyun ve/veya Dünyada çok tercih edilen iyi eğiticilerin yazdığı kitaplardan öğrenin (ve bir kitaptan öğrenirken onu baştan sona bitirin).

Birinci amacınız hemen çok para kazanmak değil, iyi bir programcı olmak olsun!

Hangi dil/diller konusuna gelince:

Temelden başlamak için bilgisayarın temel programlama dili diyebileceğimiz C ve C++ ile başlayın. Bunlar aynı zamanda her türlü geliştirmeyi yapabileceğiniz çok güçlü dillerdir.

C ve C++ öğrenmek için "C ve C++ Programlama Deitel & Deitel" kitabı harika bir kitaptır. Sadece programlama dili öğretmekle kalmaz, programlamanın temel kavramlarını, yaklaşımları, temel algoritmalar gibi pek çok şeyi de öğretir.

Bundan sonra artık öğrenmeniz gereken diğer programlama dillerine başlayabilirsiniz. Bu programlama dillerinin çoğu C++ diline benzer ve C++ öğrendikten sonra bunlarda fazla bir zorluk yaşamazsınız.

Bu gün herhangi bir ortamda yazılım geliştirme yapabilmek için şunları öğrenmelisiniz.

C++
C#
Java
HTML ve CSS
JavaScript
PHP
SQL

Bunların haricinde öğrenilecek şeyler de var. Ancak bunlar sizin amaçladığınız her şeyi yazmanızı sağlarlar. Bundan sonra da zaten kendiniz başka hangi programlama dili/platform üzerinde çalışmanız gerektiğine karar verecek duruma gelirsiniz.

Üstte söylediğim "bir kitaptan öğrenirken onu baştan sona bitirin" cümlesini tekrar edeyim ve şunu da ekleyeyim. Bir programlama dilinin orjinal veya temel kaynağı olan siteleri keşfedin ve onlardan yararlanın. Örneğin JavaScript öğrenmek istiyorzanız developer.mozilla.org sitesi mükemmeldir.

Bunun dışında yapılacak şey sadece çalışmak.

Ek:

İngilizce olmazsa programlama öğrenme işi her zaman eksik kalır. İnternet üzerinden bir konuyla ilgili 10 tane Türkçe kaynak bulursanız emin olun aynı konuyla ilgili 1000 tane İngilizce kaynak vardır. Ayrıca programlama dilleri ile ilgili başvuru sitelerinin neredeyse tamamı da İngilizcedir. Tam olarak İngilizce bilmek olmasa bile temel İngilizce bilgisi ve bilgisayar terimleri konusunda bilgi sahibi olmak çok büyük avantaj sağlar.


Cevaplayan: 30.06.19 23:32
cevapsitesi
102,034p 15ü
Cevabı seçen: 29.09.19 22:46
cevapsitesi   102,034p 15ü